С писмо до министъра на икономиката, шефа на Булгаргаз, председателя на

...
С писмо до министъра на икономиката, шефа на Булгаргаз, председателя на
Коментари Харесай

Няма утвърдена цена на природния газ за юли, бизнесът отново е притеснен

С писмо до министъра на стопанската система, шефа на " Булгаргаз ", председателя на КЕВР и медиите, от Асоциация на организациите на българските работодатели сигнализираха за липса на цена на природния газ за юли. Това слага бизнеса в сложна обстановка и без планирани разноски, декларират от АОБР:

Понастоящем нито на уеб-сайта на Комисията за енергийно и водно контролиране, нито на уеб-сайта на " Булгаргаз “ ЕАД има информация за подадено заявление до Комисията от страна на публичния снабдител за одобряване на цена на природния газ за м. юли 2022 година

Съгласно договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз “ ЕАД и промишлените консуматори, директно присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена.

Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ. Нещо повече, нарушава се откритата процедура на подаване на заявление в края на предходния месец и на поправено заявление на първо число на месеца, която даваше опция за известно обмисляне на разноските за природен газ.

За следващ път в границите на няколко месеца българските производства ще работят в обстановка, в която не е известна цената на природния газ. Доколкото все още няма спиране на доставките, би следвало " Булгаргаз “ ЕАД да е наясно с цената на входа на газопреносната система, затова - да може да образува доставна цена.

Енергоинтензивните консуматори имат постоянен профил на ползване. Те способстват за сигурността на пазара в страната. Като дългогодишни клиенти на " Булгаргаз “ ЕАД, показваме следващия си митинг против практики от този вид и настояваме за неотложно изясняване на обстановката с цената.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР